1616 Entertainment verwachtte een grote opkomst in de Grote Zaal van de Kubus op zondag 08 januari 2023 en dat is ook uitgekomen. 

 

In het voorprogramma voor de pauze trad de Lelystedeling Alphons Pattynama op in de gedaante van Tuan Bongkar, die een inkijk gaf in het leven van alledag in de jaren 20 van de vorige eeuw en daar grappige anekdotes over vertelde.

  

Na de pauze trad Tante Lien op, waar ze in "haar huiskamer" de mensen een klein uurtje mee terug nam naar het oude Nederlandsch-Indië van voor de Tweede Wereldoorlog, de tijd van tempo doeloe. Ze vertelde grappige verhalen  die ze afwisselde met de bekende Indische liederen die door vele aanwezigen werden meegezongen. Ze riep de sfeer op van het tropische Nederland in de Oost en keek met weemoed terug. 

 

Wieteke bereikt dit jaar haar 80e verjaardag en wij als 1616 Entertainment vonden het niet meer dan gepast om daar bij stil te staan. Bij een verjaardag horen cadeaus en die heeft ze dan ook gekregen. 

 

Een schotel met gebakken tempeh waar Wieteke gek op is werd aangeboden door de eigenaar en zijn vrouw en onze cateraar van verleden jaar, Warung Mashudi uit Harderwijk. De heer en mevrouw Mashudi hadden hun best gedaan om een fraaie schotel met tempeh samen te stellen, dat dankbaar door Tante Lien werd aanvaard. 

1616 Entertainment bood haar een relief aan dat geïnspireerd was op de in relief gebeeldhouwde versieringen van de Boeroeboedoer, het beroemde Boedhistische tempelcomplex op Midden-Java.

 

Na de huldiging gingen veel van de aanwezigen op de foto met Tante Lien. De middag/avond werd aansluitend afgesloten met een samenkomst voor genodigden waar Tante Lien bij aanwezig was.

 

Het merendeel van het aanwezige publiek zou Tante Lien het volgend jaar weer terug willen zien in de Kubus. De directie en sponsoren van 1616 Entertainment onderzoeken de mogelijkheden en u wordt daar zo snel als mogelijk is, van op de hoogte gebracht. 


FOTOGALERIJ