CORONA VIRUS


HET  OPTREDEN VOOR EEN VOLLE ZAAL IN HET  THEATER IS WEER TOEGESTAAN, MAAR ER GELDEN WEL WAT AANVULLENDE MAATREGELEN MET BETREKKING TOT HET TEGENGAAN VAN DE VERSPREIDING VAN HET CORONA VIRUS. EEN DAARVAN IS HET GEBRUIK VAN DE CORONACHECK APP. EEN GROOT AANTAL VAN U HEEFT DAAR AL DE BESCHIKKING OVER, MAAR ALS JE DAT NIET HEBT WAT DAN? ONDERSTAAND ARTIKEL GEEFT DAAR INZICHT OVER.

 

Voor toegang tot evenementen, horeca en reizen naar het buitenland is de CoronaCheck app beschikbaar. Maar wat als u die niet kunt gebruiken? Dan drukt u uw corona toegangsbewijs af op papier!

 

Vanaf 25 september 2021 is een corona toegangsbewijs nodig om de horeca en evenementen te bezoeken. Hiervoor heeft de overheid de CoronaCheck app ontwikkeld. Dat is een gratis app voor de smartphone. De app is ook bedoeld voor veilig reizen naar het buitenland

 

Er zijn helaas een aantal beperkingen bij de CoronaCheck app:

 

·     De app is gekoppeld aan het mobiele nummer van je smartphone. Dat betekent dat elke app de gegevens van maar een persoon bij zich kan dragen. Ieder persoon moet dus zijn eigen app op zijn eigen smartphone hebben.

·        De app is alleen beschikbaar voor smartphones, niet voor tablets.

·        De app is niet beschikbaar voor Windows smartphones.

·    De app werkt alleen in Android vanaf versie 6 en op iPhones vanaf versie iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer).

 

Als u de app om deze of andere redenen niet kan gebruiken, is er een alternatief: de CoronaCheck (het corona toegangsbewijs) op papier.

 

Wat is de CoronaCheck op papier?

 

De CoronaCheck app maakt een QR-code om te laten zien dat u getest, hersteld of gevaccineerd bent. Een QR-code is een soort vierkante streepjescode met informatie. Bij de toegang tot een evenement of bij de douane op reis kan door de QR-code te scannen snel en simpel gekeken worden of u naar binnen mag.

Bij de CoronaCheck op papier kunt u deze QR-code op papier afdrukken. Dit papier kunt u dan gebruiken voor toegang tot horeca, evenementen en reizen naar het buitenland.

  

Wat heb ik nodig voor de CoronaCheck op papier?

 

·      U hebt toegang tot internet nodig via een pc of laptop voor de website bij de CoronaCheck.

·        U hebt een printer nodig om de QR-code af te drukken.

·        Voor een bewijs van volledige vaccinatie of een herstelbewijs: uw DigiD.

·        Voor het bewijs dat u negatief getest bent: de ophaalcode of uw DigiD.

 

Wat is het nadeel van de CoronaCheck op papier?

 

Bij een testbewijs krijgt u alleen toegang tot evenementen als u vlak daarvoor negatief getest bent. Het testbewijs is 24 uur geldig. Daarna moet u een nieuw testbewijs maken en afdrukken. Een herstelbewijs en een volledige vaccinatie zijn vooralsnog 'onbeperkt' bruikbaar.

 

Wanneer kan ik de CoronaCheck op papier gebruiken?

 

Sinds eind juni is de CoronaCheck op papier ook te gebruiken als bewijs voor vaccinatie in Nederland. Sinds 1 juli is de CoronaCheck op papier ook beschikbaar als vaccinatiebewijs buiten Nederland in de EU. Hier zitten overigens nog wel enige beperkingen aan vast omdat ieder land zelf bepaalt aan welke voorwaarden een bezoeker moet voldoen. 

 

Vanaf 25 september 2021 is het corona toegangsbewijs nodig om gebruik te maken van de horeca of evenementen te bezoeken.

 

Hoe kan ik mijn vaccinatie in het coronatoegangsbewijs zetten als die nog niet geregistreerd is?

 

Vaccinaties bij de GGD zijn automatisch geregistreerd, maar vaccinaties bij bijvoorbeeld huisartsen niet altijd. Vraag in dat geval aan uw huisarts of die uw vaccinatie wil laten registreren voor de CoronaCheck.

 

Hoe maak ik een CoronaCheck op papier?

 

Om de QR-code voor uw CoronaCheck bewijs te maken, moet u het volgende doen:

 

·       Zorg ervoor dat uw printer aan staat.

·      Ga naar www.coronacheck.nl/print

·     Lees de informatie en klik een vinkje bij Ik heb de privacyverklaring gelezen.

·       Klik op Volgende.

·  Kies welke informatie het bewijs moet gebruiken: Een vaccinatie, Een herstelbewijs of Een testbewijs.

 

Bij een testbewijs kiest u waar u de test hebt gehad. Die testinformatie wordt gebruikt in het bewijs. Bij de GGD moet u inloggen met DigiD. Bij een andere testlocatie (Testen voor toegang) moet u de ophaalcode invullen die u hebt gehad.

 

Bij een vaccinatie- of herstelbewijs moet u inloggen met DigiD.

 

·   Klik op Maak QR-code. Er wordt een CoronaCheck bewijs met een QR-code gemaakt.

·      Print de QR-code van het CoronaCheck bewijs.

·       Neem het papier met de QR-code mee naar het evenement of op reis.

 

Geen smartphone of geen printer? Vraag een QR-code aan!

 

Heb je geen smartphone of kun je geen corona toegangsbewijs afdrukken? Dan kun je ook telefonisch een papieren corona toegangsbewijs met QR-code aanvragen.

 

Dat kan via telefoonnummer 0800-1351

U hebt dan wel uw BSN (burgerservicenummer) nodig.